Капуста «Провансаль»
Квашену головками капусту нарізають невеликими кусочками і завдовжки 3—4 см. Можна використати також шатковану або січену квашену капусту, в яку додають різні приправи. Наприклад, для і приготування приправи на 3 кг капусти додають, г: цукру-піску — 400, олії соняшникової — 300, порошку гірчиці — 5, журавлини або брусниць — 250, маринованих кісточкових плодів або мочених яблук і скибочками — 250, маринаду з-під кісточкових плодів — 200.
Якщо немає маринаду, можна додати за смаком харчової оцтової і есенції або лимонної кислоти.
Приправу старанно перемішують з капустою в емальованій мисці і або каструлі, суміш щільно укладають у чистий посуд і заливають і процідженим крізь чисту марлю розсолом.
Капусту «Провансаль» готують незадовго до вживання, оскільки в прохолодному приміщенні вона може зберігатися лише 2—3 доби, а в льодовні — до 10 діб. Капуста «Провансаль» не стерилізується.
|