Перець салатний солоний
Для соління використовують м’ясистий товстостінний салатний перець, його миють і видаляють плодоніжку з насінником. Плоди перцю укладають один в один, кладуть у бочки, емальований, глиняний або скляний посуд, на дно якого укладено прянощі (петрушка, селера, кріп та ін.).
Шари перцю пересипають сіллю, яку додають з розрахунку 200—300 г на 10 кг підготовленого перцю. При укладанні шари перцю перекладають прянощами, зверху також кладуть прянощі, потім підгнітний щит і гніт.
В міру просолювання перець виділяє сік; якщо соку не досить, додають 2—3 %-ний розсіл (20—30 г солі на 1 л води). Такий перець придатний для виготовлення фаршированого перцю взимку. Перед використанням перець старанно промивають і вимочують кілька годин у холодній воді.
|