Домашнє консервування - Томати солоні
Четвер, 10.10.2024, 08:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Томати солоні | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 17
Гостей: 17
Користувачів: 0
Домашнє консервування

Томати солоні

   Томати солоні

   Томати солять так само, як і огірки. При цьому використовують і томати різного ступеня стиглості, але зелені, бурі й червоні томати солять нарізно. Їх промивають у проточній воді і сортують за розміром і якістю, одночасно вибраковують м’яті і пошкоджені плоди. Солити томати можна в бочках і глиняних банках з широкою горловиною.

   Відсортовані томати укладають в бочку (банку), на дно якої кладуть такі самі прянощі, як і при засолюванні огірків. При наповненні бочки томати кілька разів пересипають прянощами, зверху кладуть шар прянощів. Загальна їх кількість 100—200 г, в тому числі 1—3 стручки гіркого перцю на 10 кг томатів.

   Зверху на прянощі кладуть полотно, підгнітний щит, гніт і заливають розсолом так, щоб він покрив томати. Кількість солі в розсолі залежить від ступеня стиглості томатів, а також від температури їх зберігання.

   Для зелених і бурих томатів розсіл готують з розрахунку 700—800 г солі на 10 л води; для червоних томатів, менш стійких при зберіганні,— 800—1000 г. Найкраще солити томати у невеликих бочках (місткістю до 50 кг).

   Залиті розсолом бутлі накривають підготовленими кришками, виносять у погріб і зберігають у холодному місці так само, як і томати, засолені в бочках. Через 15—16 днів солоні томати придатні для споживання. Плісень, що з’являється на поверхні, періодично змивають. Появі плісені можна запобігти, якщо на поверхню розсолу налити 1—2 ложки соняшникової олії.

Хостинг від uCozCopyright Technology home canning © 2024