Домашнє консервування - Морква або буряки квашені
Четвер, 10.10.2024, 08:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Морква або буряки квашені | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Домашнє консервування

Морква або буряки квашені

   Для квашення використовують моркву і буряки, які є добрими напівфабрикатами для приготування вінегретів, борщів, маринадів та інших страв. Відібрані коренеплоди замочують у воді протягом 15—30 хв, миють у проточній воді, обчищають шкірочку і обполіскують водою.

   Промиті моркву і буряки ріжуть на 2—3 частини і кладуть у бочку. При квашенні буряків, щоб вони не потемніли, їх укладають в тару, попередньо наповнену на 1/4 об’єму розсолом (300—400 г солі на 10 л води). Потім доливають розсолом так, щоб він покрив буряки шаром в 10—15 см. При квашенні моркви її заливають розсолом (600 г солі на 10 л води) після того, як укладуть в бочку. На овочі і зверху кладуть підгнітний щит і гніт.

   При квашенні буряків процес бродіння (при температурі 20 °С) закінчується протягом 10 днів, моркви — 4 дні. Продукцію треба зберігати при температурі від 0 до 5°С. Плісень, що з’являється на поверхні, треба періодично знімати.

Хостинг від uCozCopyright Technology home canning © 2024