Домашнє консервування - Соління із смажених баклажанів і салатного перцю
Четвер, 10.10.2024, 08:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Соління із смажених баклажанів і салатного перцю | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0
Домашнє консервування

Соління із смажених баклажанів і салатного перцю

Для соління придатні стиглі баклажани темно-фіолетового кольору середніх розмірів, перець — стиглий, товстостінних сортів, зеленого, жовтого або червоного кольору.

Баклажани і салатний перець підготовляють так само, як і для приготування консервів «Баклажани фаршировані квашені» і «Перець салатний фарширований квашений».

   Обсмажені в олії охолоді баклажани або перець укладають, кожний шар пересипаючи сіллю, в бочку, на дно якої укладено прянощі; зверху також кладуть шар прянощів (кріп, листя селери, гіркий стручковий перець свіжий або сушений і часник). Кріп і селеру підготовляють для соління, як звичайно, — перебирають, миють; перець перебирають, миють і відрізають коротко (до 1 см) плодоніжку; часник чистять, миють, після чого зубки бажано пропустити через, м’ясорубку або розтовкти дерев’яним макогоном або ложкою. Подрібненим часником старанно натирають бочку перед закладанням у неї соління.

   Можна солити баклажани і перець в одній посудині, укладаючи шар баклажанів і шар перцю.

   Витрата прянощів і солі на 10 кг обсмажених баклажанів або перцю, г: сіль — 200—300, прянощі — 400—500.

   Зверху овочів з прянощами кладуть полотно, підгнітний щит і гніт.

   Процес бродіння закінчується через 10—15 днів, після чого баклажани або перець зберігають у холодному сухому приміщенні при температурі не вище 5—10 °С. Плісень, що з’являється на поверхні, періодично змивають.

   Щоб зберегти смакові якості фаршированих квашених баклажанів або салатного перцю протягом тривалого часу, а також при відсутності умов зберігання в прохолодному приміщенні, їх можна стерилізувати. Для цього квашені фаршировані баклажани або салатний перець щільно укладають в прошпарені скляні банки і заливають соком, що виділився, разом з соняшниковою олією.

   Укладені в банки баклажани або салатний перець стерилізують при температурі 100 °С: місткістю 0,5 л — 50, місткістю 1,0 л — 70 хв.

Хостинг від uCozCopyright Technology home canning © 2024