Перець салатний фарширований квашений
Потрібні продукти: перець салатний, морква, біле коріння, перець гіркий, сіль, олія соняшникова, цибуля, часник, зелень петрушки і селери.
Перець миють, сортують і чистять. Обчищений перець бланшують у киплячій воді протягом 3—5 хв до м’якої консистенції, після чого зразу ж охолоджують у холодній проточній воді. Решта операцій по підготовці зелені, часнику, фаршу, послідовність фарширування і укладання у бочки такі самі, як і при квашенні баклажанів фаршированих.
Витрата продуктів на 10 кг перцю у свіжому вигляді, г: морква—4000, коріння петрушки — 1000, цибуля — 1000, часник — 30—40 зубків, зелень петрушки — 80, сіль (загальна кількість) — 300, селера — 500, олія соняшникова (для обсмажування — 800, для заливання — 500).
|